Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Αποτελέσματα εκλογών στον Υμηττό...

Τα αποτελέσματα των εκλογών που έγιναν 8 & 9 /12/ 2010 για την ανάδειξη νέου Δ.Σ στο σωματείο εργαζομένων του Υμηττού :
  • Η Α.Σ.Κ εξακολουθεί και είναι πρώτη δύναμη με αυξημένα ποσοστά, σε σύγκριση με τα ποσοστά των αμέσως προηγούμενων εκλογών, δηλαδή με 52,5% έναντι 51,3%. Στο νέο Δ.Σ η Α.Σ.Κ έχει 6 έδρες.
  • Η ΔΑΚΕ είναι δεύτερη δύναμη με μειωμένα όμως ποσοστά δηλαδή με 22,56% έναντι 32,56% και έχει 2 έδρες έναντι 3 στο προηγούμενο ΔΣ και
  • Η Ε.Ε είναι τρίτη δύναμη με αυξημένα ποσοστά δηλαδή 25,38% έναντι 16,1% και τρείς έδρες έναντι 2.

Καλή επιτυχία...

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

5 ετείς συμβάσεις για τα Ε.Α.Σ...

Σύμφωνα με δημοσίευμα των σημερινών ΝΕΩΝ (που το υπογράφει ο Λ. Δημάκας που είναι έγκυρος δημοσιογράφος) προωθείται από το Υπ. Έθν. Άμυνας σχέδιο ενίσχυσης των κρατικών αμυντικών βιομηχανιών μέσω 5ετών συμβάσεων με βάση τις ήδη διατυπωμένες ανάγκες των Γενικών Επιτελείων (που πρόκειται να ενταχθούν προς έγκριση στο νέο μακροπρόθεσμο πρόγραμμα εξοπλισμών). Σύμφωνα με πληροφορίες μας τουλάχιστον για τα πυρομαχικά 40Χ53 θα υπάρξουν σύντομα εξελίξεις.

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Θα διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας ;;;

"Τη διαβεβαίωση της Κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ), όπως και των άλλων αμυντικών βιομηχανιών του ευρύτερου δημοσίου τομέα, υπό αυστηρές, όμως, προϋποθέσεις που θα οδηγήσουν στην ανασυγκρότηση και τον παραγωγικό εκσυγχρονισμό των αμυντικών βιομηχανιών, εξέφρασε στη Βουλή ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Παναγιώτης Μπεγλίτης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, κ. Άγγελου Τζέκη, σχετικά με την ΕΛΒΟ. ".
Αυτά δήλωσε ο κ. Μπεγλίτης στην ΒΟΥΛΗ στις 3/12/2010....
Θα πάρουμε τα αναλυτικά πρακτικά και αν χρειαστεί θα επανέλθουμε...

Οι εκλογές...

Οι εκλογές για το νέο Δ.Σ του σωματείου μας στον Υμηττό είναι πολύ σημαντικές γιατί γίνονται σε δύσκολες συνθήκες για την εταιρία και μας τους εργαζόμενους. Το αμέσως επόμενο διάστημα προβλέπονται δύσκολες μέρες διαπραγμάτευσης για όλες τις ΔΕΚΟ και ένα ισχυρό σωματείου μπορεί και πρέπει να έχει τον ρόλο του. Το σωματείο του Υμηττού αντικειμενικά είναι το πιό ισχυρό έχει τις μεγαλύτερες διαπραγματευτικές δυνατότητες και το ειδικό βάρος να ανταποκριθεί και σε αυτή την κρίση.
Είναι λοιπόν καθήκον μας να συμμετέχουμε μαζικά στις εκλογές και κατά την δική μας άποψη να δώσουμε ισχυρή πλειοψηφία στην Α.Σ.Κ που αναμφίβολα θα έχει τον πιό καθοριστικό ρόλο στις επερχόμενες εξελίξεις.