Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Τα ελλείμματα των Ε.Α.Σ...

Τα ελλείμματα των ΕΑΣ

Σύμφωνα με την τρέχουσα προπαγάνδα των ΜΜΕ που κατευθύνεται από την κυβέρνηση, για τα ελλείμματα της Αμυντικής Βιομηχανίας (ΑΒ) ευθύνεται το μισθολογικό κόστος. Χονδροειδέστατο ψέμα το οποίο προβάλλουν ανερυθρίαστα οι «αντικειμενικοί» δημοσιογράφοι των ελεγχόμενων ΜΜΕ.
Τα ελλείμματα δημιουργούνται γιατί τα έσοδα της επιχείρησης υπολείπονται των εξόδων. Για την υστέρηση αυτή μοναδικός υπεύθυνος είναι το κράτος, δηλαδή ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης και οι κυβερνήσεις που (κακο)διοικούσαν την Αμυντική Βιομηχανία. Ειδικά μάλιστα στην τ. ΠΥΡΚΑΛ από τη θέση του εκπροσώπου των εργαζομένων στο ΔΣ, γνωρίζω περιπτώσεις κακοδιοίκησης στις οποίες ματαίως αντιστάθηκα.
Κυρίως όμως το κράτος (οι κυβερνήσεις) ευθύνονται με την ασυνέπεια τους ως προς την εκπλήρωση στοιχειωδών υποχρεώσεων απέναντι στην επιχείρηση του Ελληνικού λαού, αναθέτοντας κατασκευαστικό έργο που θα μπορούσε να υλοποιηθεί από τα ΕΑΣ, στο εξωτερικό.

Τι ειρωνεία όμως οι «αντικειμενικοί ενημερωτές» της κοινής γνώμης την ίδια στιγμή που χύνουν τα κροκοδείλια δάκρυα για τα χρήματα των φορολογουμένων που «χάνονται» στους μισθούς των «υψηλόμισθων» εργαζομένων αγνοούν τα χρήματα του ελληνικού λαού που χάνονται από την απευθείας ανάθεση των πυρομαχικών αρμάτων στη Γερμανική αμυντική βιομηχανία! Κόπτονται για την αναγκαιότητα ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας και ταυτόχρονα κάνουν τα στραβά μάτια σε ενέργειες που την βουλιάζουν σε μεγαλύτερη ύφεση για να ρίξουν μετά τις ευθύνες στους εργαζόμενους! Σε συνθήκες σαν τις σημερινές το ελάχιστο που θα περίμενε κανείς, από τον αρμόδιο για την ΑΒ και τα εξοπλιστικά Αν. Υπουργό Άμυνας κ. Μπεγλίτη, ήταν να στηρίξει τα ΕΑΣ αναθέτοντας (απευθείας μάλιστα) κατασκευαστικό έργο με βάση τις υπαρκτές ανάγκες των ΕΔ, αντί να στηρίζει την Γερμανική βιομηχανία! Και όμως αντί αυτού δεν δίνεται στα ΕΑΣ η δυνατότητα να καταθέσει προσφορά. Το «φρέσκο» αυτό παράδειγμα που έρχεται σε μια περίοδο άγριας επίθεσης προς στην εγχώρια ΑΒ είναι ενδεικτικό για τις πολιτικές που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις (με εξαίρεση την περίοδο Σημίτη για να είμαστε δίκαιοι) και οδήγησαν στη σημερινή ζοφερή πραγματικότητα. Αλήθεια αναρωτηθήκατε κύριοι δημοσιογράφοι, τα σημερινά ελλείμματα θα υφίσταντο αν όλες οι δουλειές που διοχετεύθηκαν στο εξωτερικό είχαν ανατεθεί στην εγχώρια ΑΒ και αν ο μέτοχος ασκούσε τον στοιχειώδη έλεγχο στη λειτουργία των αμυντικών βιομηχανιών ; Όχι βέβαια και γι αυτό είναι άξιος ο μισθός σας.

Άρα τα ελλείμματα των ΕΑΣ είναι κυρίως ελλείμματα πολιτικής βούλησης, ελλείμματα χρηστής διοίκησης, ελλείμματα στην προώθηση των συμφερόντων του Ελληνικού λαού. Είναι πράγματι αηδιαστικός ο τρόπος με τον οποίο συντονίζεται το σύνολο των δημοσιογράφων και των ΜΜΕ με σκοπό να στρέψουν την κοινή γνώμη εις βάρος των εργαζομένων παραπληροφορώντας και αποκρύπτοντας την αλήθεια.

Στέλιος Παπαδάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου