Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Μαλώνεις ρε ...

Θυμάστε τον Χατζηχρήστο στην κλασική πλέον Ελληνική ταινία «ο μπακαλόγατος» που τσακωνότανε με τον Ρίζο ; Του έλεγε ο Χατζηχρήστος του Ρίζου «μαλώνεις ρε ;» και όταν ο Ρίζος του απάντησε «μαλώνω ρε» ο Χατζηχρήστος ανταπάντησε «δεν μαλώνω εγώ…».
Σαν τον Χατζηχρήστο και ο Σαμαράς. Κάλεσε τον λαό να τιμωρήσει το ΠΑΣΟΚ και όταν ο Παπανδρέου μίλησε για εκλογές έβαλε τις φωνές ότι με τις εκλογές θα ζημιωθεί ο τόπος. Γιατί ; αφού ο Σαμαράς και η Ν.Δ έχουν το φάρμακο της ανάπτυξης και της εξαφάνισης του μνημονίου θα έπρεπε να ζητήσουν εκλογές και να διεκδικήσουν την Κυβέρνηση για να ωφελήσουν τον τόπο και όχι να αφήσουν το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Απλή λογική…
Η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Ο Σαμαράς ξέρει ότι είναι δεύτερος και έχει ακόμη ανοιχτούς λογαριασμούς μέσα στην Ν.Δ. Φοβότανε τις εκλογές και εύχεται ο Παπανδρέου να πάει «το καράβι μέχρι να ηρεμήσει η Θάλασσα…».
Η ουσία είναι ότι και μετά από αυτές τις εκλογές το ΠΑΣΟΚ και ο Παπανδρέου έχουν την Κυβέρνηση και την πολιτική πρωτοβουλία.
Αφού λοιπόν έχουν την Κυβέρνηση και την πολιτική πρωτοβουλία καλό είναι να κάνουν την αυτοκριτική τους, να σχεδιάσουν καλύτερα την στρατηγική τους και να διοικήσουν καλύτερα. Και κυρίως να ξαναθυμηθούν & να συγκρίνουν την συλλογική & ατομική συμπεριφορά της περιόδου που είμαστε στην αντιπολίτευση με την συμπεριφορά μετά την ανάληψη της Κυβερνητικής εξουσίας.
Και μην ξεχνάμε δεν υπάρχει άλλος εκλογικός σταθμός μέχρι την λήξη της θητείας αυτής της Κυβέρνησης…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου