Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Τι πραγματικά είπε ο Βενιζέλος για τα Ε.Α.Σ...

Διαβάστε πιό κάτω τι ακριβώς είπε και τι ακριβώς απάντησε ο κ. Βενιζέλος για τα ΕΑΣ και την αποκρατικοποίηση :

Αμυντική βιομηχανία
“Ήδη ξέρετε τι έγινε με τη ναυπηγική βιομηχανία ως αμυντική, αλλά τώρα αυτό εμείς το αναλάβαμε και το διεκπεραιώσαμε επειδή έπρεπε να διασώσουμε το πρόγραμμα των υποβρυχίων. Τώρα πλέον το θέμα αυτό ανήκει στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και του Υπουργείου Οικονομικών. Εμάς μας ενδιαφέρει η σύμβαση ως σύμβαση υποβρυχίων.
Ανταλλακτικά πτητικών μέσων Πολεμικής Αεροπορίας, κινητήρες F-16, φωτιστικές βόμβες, βλήματα των αρμάτων LEO 120 χιλιοστών, αυτοκινούμενα πυροβόλα, ελικόπτερα NH-90, TOR-M1 και OSA και ενημέρωση για τα άρματα LEO, ενημέρωση για το F-16 και το ΑΣΠΙΣ, ενημέρωση για το ΤΟΜΑ, ενημέρωση για τα αντισταθμιστικά.
Και τώρα έχουμε προς συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή πλέον και όχι υποεπιτροπή, τα Apache, το πρόγραμμα «Ερμής», το αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας και τη λύση που πρέπει να επεξεργαστούμε επειγόντως για τα μεταφορικά αεροσκάφη τα C-27. Αυτός είναι και ο προγραμματισμός για τους επόμενους μήνες.
Επίσης στην ΕΛΒΟ έχουμε φτάσει σε ένα σημείο συνεννόησης με την ιδιωτική μειοψηφία, ώστε να μπορεί το δημόσιο ελεύθερα να κάνει τις επιλογές του για το μέλλον της εταιρείας με τη βοήθεια ειδικού Συμβούλου, που θα προσληφθεί από τη διυπουργική Επιτροπή αποκρατικοποιήσεων.
Το ίδιο θα κάνουμε με το μέριμνα του κ. Μπεγλίτη, για την ΕΑΒ και τα ΕΑΣ όπου μέσα στις επόμενες μέρες αυτός είναι ο προγραμματισμός μας, θα επιλεγεί από τη διυπουργική Επιτροπή αποκρατικοποιήσεων ο Σύμβουλος για το μέλλον της εταιρείας. Απροκατάληπτα. Χωρίς να έχουμε κάποια δέσμευση, να δούμε με βάση τα δεδομένα τι πρέπει να γίνει. “

Ερωτήσεις – Απαντήσεις :
«Τ. Γκουριώτης (defencenet): Κύριε Υπουργέ είπατε κάποια πολύ σημαντικά πράγματα προηγουμένως αναφορικά και δώσατε και μία είδηση, αναφορικά με τις αποκρατικοποιήσεις. Η είδηση αφορά βέβαια την ΕΑΒ, γιατί μέχρι τούδε δεν ήταν γνωστή ότι υπήρχε.

Ευ. Βενιζέλος: Κύριε Γκουριώτη για να μη γίνει παρεξήγηση, για την ΕΑΒ, τα ΕΑΣ και την ΕΛΒΟ, θα οριστούν σύμβουλοι οι οποίοι θα μας προτείνουν απροκατάληπτα την καλύτερη λύση.

Τ. Γκουριώτης (defencenet): Αντιληπτό πλήρως και πολύ σημαντικό αυτό που κάνατε. Από εκεί και πέρα υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα;

Ευ. Βενιζέλος: Ναι, υπάρχει χρονοδιάγραμμα. Πιεζόμεθα για όλες τις εταιρείες. Θέλουμε το ταχύτερο να γίνει ό,τι είναι να γίνει.

Τ. Γκουριώτης (defencenet): Μπορούμε να το χρονοθετήσουμε;

Ευ. Βενιζέλος: Όχι, έχουμε συζητήσει με τον κ. Μπεγλίτη για το θέμα αυτό, έχουμε δώσει τις προδιαγραφές που θέλουμε προκειμένου να γίνει η αναζήτηση των καταλλήλων συμβούλων στη διεθνή αγορά, γιατί πρέπει να έχουν εμπειρία από αμυντική βιομηχανία. Στα χαρτιά που έχουμε ετοιμάσει περιγράφουμε τι σε πολύ γενικές γραμμές φανταζόμαστε και θέλουμε. Όλα αυτά πιέζουν είναι επείγοντα.

Τ. Γκουριώτης (defencenet): Πάντως και εσείς και το Υπουργείο Οικονομικών στο οποίο ανήκει η ΕΛΒΟ και η ΕΑΒ…

Ευ. Βενιζέλος: Και εμείς ανήκουμε. Όλοι ανήκουμε στο Υπουργείο Οικονομικών.

Τ. Γκουριώτης (defencenet): Καλά και εμείς θα ανήκουμε δυστυχώς, καλώς ή κακώς. Αλλά είστε αποφασισμένοι να προχωρήσετε.

Ευ. Βενιζέλος: Προφανώς. Προφανέστατα. Αλίμονο. Μου διευκρινίζει ο κ. Μπεγλίτης, επαναλαμβάνω, απροκατάληπτα, πάμε στην καλύτερη λύση. Δεν είπαμε αναγκαστικά αποκρατικοποιήσεις. Μπορεί να είναι μικτά σχήματα συνεργασίας, μπορεί να είναι μέτοχος μειοψηφίας, μπορεί να είναι κοινοπραξίες. Το καλύτερο σχήμα.

Τ. Γκουριώτης (defencenet): Έτερον εκάτερον και ελπίζει και ο ελληνικός λαός για το καλύτερο.»

1 σχόλιο:

  1. η ίδια η μέθοδος επηρεάζει την διαδικασία … σοφή κουβέντα … πολύ σοφή …
    εντάξει αρκετά …
    σε λίγο θα μας τα εξηγήσουν όλα οι σύντροφοι την Μάνδρας που έκατσαν στο ίδιο τραπέζι με τον διευθύνοντα σύμβουλο …

    ΑπάντησηΔιαγραφή